Rostad rotfruktssoppa

Serverar: 4 portioner

Krämig och värmande soppa! Genom att rosta rotfrukterna får man fram en god sötma. Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

  • ½ rotselleri, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 2 stora potatisar, i bitar
  • 2 gulbetor, i bitar
  • 1 purjolök, i bitar
  • 1 blomkålshuvud, i buketter
  • 1 msk olivolja
  • 1½ liter vatten eller buljong
  • 3 tsk mald koriander
  • 1½ tsk spiskummin
  • 1 tsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 burkar vita bönor, á 400 g, ca 6 dl, kokta
  • Servering
  • Gott bröd
  • Blandade frön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg rotfrukter, purjolök och blomkålsbuketter på en plåt och ringla över oljan. Rosta i ca 45 minuter eller tills rotfrukterna mjuknat och fått färg.
    3. Lägg undan blomkålen och stjälp sedan över resten av rotfrukterna i en rymlig kastrull. Tillsätt vatten, kryddor och pressa i vitlök. Koka upp och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med blomkålen, bönorna och gärna ett gott bröd och blandade frön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben