Rostad sötpotatis med kokospanerad halloumi

Serverar: 4 portioner

Rostad sötpotatis, frasig halloumi och en läcker granatäppelsalsa gör vardagsmaten till en riktig fest. Det går lika bra att panera och steka kyckling.

Ingredienser

  • 1 kg sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Granatäppelsalsa
  • 3 dl granatäppelkärnor
  • 1 kruka koriander eller persilja, hackad
  • Eventuellt 1 salladslök, strimlad
  • 1 tsk olja
  • ½ lime, finrivet skal och saft
  • Kokospanerad halloumi
  • 400 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1½ d kokosflingor
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skrubba eller tvätta sötpotatisen. Skär i stora klyftor. Vänd runt i olja, curry och cayennepeppar på en ugnsplåt. Salta. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
    2. Blanda granatäppelkärnor, örter, salladslök, olja, limeskal och limesaft.
    3. Skär halloumin i skivor och doppa i lättvispat ägg och sedan i kokosflingor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllene på båda sidor.
    4. Skeda över granatäppelsalsan på sötpotatisen och servera till den kokospanerade halloumin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben