Rostade rotsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Fint skurna rotsaker med fräch fetaostkräm.

Ingredienser

  • 500 g små potatisar
  • 500 g sammanlagt av lök och rotsaker, tex. morötter, kålrot, palsternacka, rödbetor, rotselleri
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl oliver
  • Marinad
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Fetaostkräm
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 150 g grekisk eller bulgarisk fetaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär potatis, lök, rotfrukter och paprika i tunna klyftor eller bitar. Bred ut dem i en ugnslångpanna tillsammans med oliverna.
    3. Blanda olja och timjan och vänd ner rotsakerna. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och baka tills allt är mjukt. 45-60 minuter.
    4. Rör om någon gång under tiden. Strö över flingsalt och mal peppar över.
    5. Mosa ihop yoghurt och fetaost. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd och gärna en blandad sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gottetrollet 12 november 2009

    Det här var jättegott. Kommer helt klart att göra detta fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben