Rostade solrosfrön och glaserade nötter

Serverar: 8 portioner

När du kryddar nötter med chili gör det söta underverk med nötterna. Hettan finns kvar men blir inte så påtaglig.

Ingredienser

  • 200 g jordnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 200 g cashewnötter
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk havssalt
  • 1 dl sultanrussin
  • 150 g solroskärnor
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk havssalt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen på 150°.
    2. Lägg jordnötterna, cashewnötterna och solrosfröna på en plåt. Ringla honungen över jordnötterna, och strö över sockret och kryddorna.
    3. Stänk över lite vatten så att de inte klibbar ihop. Strö salt och droppa olja över cashewnötterna och solrosfröna.
    4. Rosta nötterna och fröna i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills de har fått fin färg. Rör om då och då.
    5. Låt svalna på plåten.
    6. Häll upp var sort för sig och blanda cashewnötterna med russin före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben