Rostade vitlökskurtonger

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Något att bjuda till soppan.

Ingredienser

  • ½ limpa av ljust bröd
  • 1 dl olja
  • 1-2 krossade vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    Skär av kanterna på brödet. Skiva brödet och skär skivorna i 1,5 cm stora tärningar. Häll olja i en långpanna. Rör i vitlök och salt, tillsätt brödtärningarna och rör om. Sätt in pannan mitt i ugnen och rosta tills brödet har fått fin färg och är torrt. Vänd tärningarna ett par gånger under tiden. Krutongerna är goda både varma och kalla. Man kan även sätta till andra kryddor som man vill ha efter smak, tex chili-, paprikapulver och även andra kryddor om man känner för det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben