Rostat havregodis

Serverar: 24 portioner

Mycket gott

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 100 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 1 dl rostade
  • Cashewnötter
  • 2 msk kokos
  • Instruktioner

    Rosta havregrynen lätt i en torr, het stekpanna. Ta upp grynen. Rosta sesamfröna lätt, lägg i smör och låt det smälta. Rör i socker, sirap och kakao. Låt allt koka någon minut. Grovhacka cashewnötterna. Rör i nötter och havregryn. Häll ut smeten i en aluminiumform ca 10 x 17 cm. Strö över kokos. Låt stelna i kylen. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben