Rotsellericarpaccio med tångkaviar

Serverar: 4 portioner

Lyxig vego! Tunt skuren, ugnsbakad rotselleri blir en riktigt god och festlig förrätt med tångkaviar, hackad rödlök och créme fraiche!

Ingredienser

  • 800 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 100 g tångkaviar
  • ½ liten rödlök, finhackad
  • 1 dl créme fraiche
  • Servering
  • Dillvippor
  • 4 små citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rotsellerin med en kniv och skär i tunna skivor, gärna på mandolin. Fördela rotsellerin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Salta och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter.
    3. Fördela rotsellerin på tallrikar och strö över rödlök. Klicka på tångkaviar och créme fraiche. Garnera med dillvippor och servera med en citronklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben