Ruccolapaj med tomat

Rucola och marinerade soltorkade tomater blir så goda ihop i en paj. Du måste smaka...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella lätt
  • Fyllning
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g ruccolasallad
  • 100 g marinerade, soltorkade tomater
  • Smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Arlaköket vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 dl riven gratängost
  • Instruktioner

    1. 4-6 p /10 bufféportioner.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
    4. Låt pajen vila i kylen i 30 min.
    5. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar.
    6. Vispa ihop grädde och ägg.
    7. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
    8. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten.
    9. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    peppra 9 maj 2012

    UNDERBAR!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben