Ruccolasoppa med ädelost

Serverar: 4 portioner

Soppankan göras i god tid innan den ska ätas, den ska bara värmas och skummas upp när det är dags att servera.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 225 g ruccolablad
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g ädelost
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Skölj och finstrimla purjolöken. Fräs grönsakerna mjuka i smör utan att de får färg.
    2. Lägg i 200 g ruccolablad och häll på grönsaksbuljongen. Sjud soppan sakta i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skär ädelosten i små tärningar. Häll i grädden och osttärningarna i soppan. Kör den till en skummande puré med stavmixer eller i matberedare.
    4. Hacka de sparade ruccolabladen grovt. Hetta upp soppan. Strö över ruccolalachet och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Nelpan 29 januari 2008

    ädelost e inte vegetariskt..

    fridaskantz 8 november 2009

    haha det är väl inte kött i ädelost heller;) Men veganskt är det ju inte däremot...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben