Rulada Cieleca - Köttrullader

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

De här polska rulladerna hittade jag i en gammal Allt om mattidning. Fyllningen är annorlunda men dem är goda.

Ingredienser

  • 4 stora, tunna skivor kalvkött (á 125 g) eller färsk mager skinka
  • 4 skivor rökt skinka
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 msk finhackad grön paprika
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • Salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Mjöl
  • Olja till stekning
  • 11/2 dl finhackade grönsaker, t ex lök, morot, selleri, purjolök
  • 2 dl buljong
  • 1-2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra köttskivorna. Lägg på skinkskivorna.
    2. Hacka äggen. Blanda ägghacket med den hackade paprikan och paprikapulvret. Fördela blandningen på köttskivorna.
    3. Rulla ihop rulladerna, fäst med tandpetare. Vänd rulladerna i mjöl och bryn dem i olja.
    4. Sänk värmen när köttet är brynt runt om. Tillsätt de hackade grönsakerna och låt dem brynas med en stund.
    5. Tillsätt buljongen och låt anrättningen puttra under lock tills köttet är mört ca 30 minuter.
    6. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Koka ihop såsen med grädden. Smaka av med salt och paprikapulver och häll såsen över rulladerna.
    7. Servera med pressad potatis och tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben