Rulader i senapssås

Serverar: 4 portioner

Tag en, försök låta bli att ta fler. Servera ättiksgurka eller saltgurka samt kokt potatis.

Ingredienser

  • 8 tunna skivor nötbog eller lövbiff
  • 8 skivor rökt skinka
  • Vitlöksost
  • 1 dl vin
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 2 msk god senap
  • 3 msk mjöl
  • Smör
  • Saltgurka
  • Ättiksgurka
  • Potatis
  • Instruktioner

    1. Lägg en skiva rökt skinka på varje köttskiva. Bred vitlöksosten över skivorna.
    2. Vik små paket och fäst med tandpetare. Bryn nu köttruladerna i det brynta smöret i ca fyra minuter.
    3. Slå på vinet, vattnet och buljongtärningen. Slå på grädden blandad med senapen.
    4. Låt rullarna bräsera (puttra på svag värme),i ca 20 minuter. Rör ut mjölet i lite vatten och red av såsen till önskad tjocklek.
    5. Servera ruladerna i såsen med kokt potatis och inlagd gurka av valfri sort.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gillsan 28 oktober 2008

    Supedupergott jag prova detta för två veckor sedan men glömde sätta betyd så det fick bli idag kramiz Gillsan en femma till dig snäckan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben