Rulltårta med smörkräm och jordgubbar

En av de godaste rulltårterna jag ätit.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk grädde
  • 1 ½ msk mjölk
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbssylt efter smak
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Vispa i vetemjöl, bakpulver, grädde och mjölk till en jämn smet.
    2. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Sätt in kakan i ugnen på 250 grader, i ca 5 minuter.
    3. Stjälp upp kakan på ett sockrat papper. Pensla pappret med kallt vatten, så släpper den lättare. Låt svalna under handduk.
    4. Rör ihop smör och florsocker och tillsätt vaniljsockret. Bred ut smörkrämen på tårtbottnen och sen ett lager jordgubbssylt. Rulla ihop och svep om papperet.
    5. Förvara svalt och med skarven neråt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben