Rustik bondsoppa.

Serverar: 4 portioner

Lagga gärna soppan i förväg. Den rustika soppan kan förvandlas till elegant soppa på ett enkelt sätt: Mixa den färdiga soppan i matberedare och tillsätt en liten skvätt vitt vin och grädde.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 stora morötter
  • 1 bit rotselleri (100 g)
  • 3 potatisar ( kan bytas ut mot en söt potatis)
  • 1 bit purjolök (ca 15 cm) eller 2-3 salladslökar
  • 1-2 stora endiver
  • 1 syrligt äpple
  • 2 msk olivolja
  • 2 höns buljongtärningar
  • Ca 1 l vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk fin strimlad persilja
  • Servering
  • Rostat bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skal morötter, rotselleri och potatis och skär dem i mindre bitar. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Ansa och strimla endiven.Skala och kärna ur och skär äpplet i tunna skivor.
    2. Frös löken och morötterna mjuka i oljan ca 3 min utan att de tar färg. Tillsätt rotsellerin, purjolöken och endiven, smula ner buljongtärningarna och fräs ca 3 min under omrörning utan att det tar färg. Späd med hälften av vattnet, lägg i potatisen och äpplet och koka tills allt är mjukt, ca 25 min.
    3. Ta upp ca 1/4 del av grönsakerna och mosa dem med en gaffel. Rör det mosade tillbaka i soppan.Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
    4. Fördela soppan i soppskålar. Strö över persiljan. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben