Rustikt frukostbröd med tomat och ingefära

Serverar: 1 portioner

Snabbakat, gott bröd med smak av tomater, ingefära och en massa frön och kärnor.

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • 3 st tomater, fasta, ca 2 dl i småbitar
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ msk fiberhusk
  • 1 msk krossade linfrön
  • 2 tsk mald ingefära
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 3 dl filmjölk
  • 1 msk honung
  • 3 msk rapsolja
  • Topping
  • Vetekli
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr het stekpanna. Låt dem svalna. Dela tomaterna i små tärningar. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    3. Blanda filmjölk, honung, olja och tomattärningarna. Tillsätt de rostade kärnorna och fröna samt mjölblandningen. Arbeta ihop allt till en smidig deg.
    4. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd eller bröad limpform, ca 1½ liter. Toppa med vetekli och pumpakärnor. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt det svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben