Ryska vetekakor

Serverar: 6 portioner

Ett lite annorlunda vetebröd med frukt- och keso fyllning.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g smör eller margarin
  • 2½ dl mjölk
  • Skal av ½ citron
  • 3 msk socker
  • 6-8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 3 msk socker
  • 1 msk gräddfil
  • Skal av ½ citron
  • ½ msk vaniljsocker
  • ½ dl korinter
  • 3 msk hackade, syltade apelsinskal
  • 1 burk keso (250 g)
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i degbunken. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt (37 grader).
    2. Rör ut jästen i degspadet, tillsätt citronskal, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mera mjöl om den kladdar. Låt den jäsa övertäckt till ca dubbel storlek.
    3. Gör i ordning fyllningen: Vispa ägg och socker och rör ner resten av ingredienserna.
    4. Kavla ut degen till runda kakor, ca 10 cm i diameter, och lägg dem på smord plåt . Pensla med upp vispat ägg och lägg en remsa deg runt kanten. Eventuellt kan man fästa kanten med tandpetare så att den inte glider ner under jäsning och gräddning.
    5. Låt kakorna jäsa övertäckta tills de ser lätta och porösa ut. Lägg på fyllningen försiktigt, pensla kanten med ägg och grädda i 225 grader i ca 12 minuter.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben