Saffrans biscotti

Serverar: 40 portioner

Tid: 45 minuter

Italienska mandelskorpor med saffran som passar utmärkt till glöggen eller julkaffet. Inte onödigt söta.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • ½ g saffran
  • 100 g sötmandel
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln grovt.
    2. Vispa ihop saffran och ägg. Tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.
    3. Blanda ner mandeln, vetemjöl och bakpulver. Degen ska vara jämn och ganska kletig.
    4. Fördela smeten I tre längder på en plåt. Ett tips är att använda en sprits med lite större öppning.
    5. Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 15 minuter.
    6. Låt kaklängderna svalna något och skär dem sedan på snedden i ca 2 cm tjocka bitar. Sätt sedan tillbaka dem i ugnen för att de skall få torka. Mitt i ugnen i 75 grader ungefär en timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben