Saffrans semlor

Serverar: 10-15 portioner

Svärmors goda saffrans semlor... Helt sagolikt gott..

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 dl Kesella
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • ca 12 dl vetemjöl special
  • 2 krm hjorthornssalt
  • 2 påsar saffran
  • Ägg att pensla med
  • Fyllning
  • 250 - 300 g mandelmassa, riven
  • 3 dl vispgrädde
  • Lite florsocker att sikta över
  • Instruktioner

    Smält smöret, tillsätt mjölken och saffran. Låt den bli 37 grader. Jäs i 20 minuter. Baka ut och forma bullar i lagom storlek för semlor. Jäs igen i 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg innan de gräddas i 10-12 minuter på 200 grader Låt bullarna svalna! Skär av ett lock och ta ut innanmätet i bullarna. Vispa grädden ganska hårt och tillsätt riven mandelmassa, klicka ut på bullarna och lägg på locken. Strax innan serveringen sikta över lite florsocker

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben