Saffranskaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

En fantastisk lättbakad kaka som håller sig saftig en dag extra! Måste provas.

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör
  • 1-2 pkt saffran
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, saffran, ägg och socker fluffigt. Tillsätt mjölken och sedan mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smörad och bröad kakform. Grädda i 175º i 35-40 minuter.
    2. När den har svalnat något, pudra över flosocker och servera!
    3. Jag har serverat denna med en svartvinbärsgrädde (vänd ner lite svartvinbärssylt i vispad grädde). Men den är lika fantastisk som den är!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    baylando 29 november 2009

    supergod och svartvinbärsgrädden blev pricken över iet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben