Saffranskaka

Serverar: 3 portioner

Höga Visan 4:14

Ingredienser

  • ½ g saffran
  • 3 dl mjölk
  • 6 ägg , gula och vita separerade
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl skållad mandel , finmalen
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl honung
  • 1 nypa salt
  • de yttre skalet av 1 apelsin , finhackat
  • Instruktioner

    lägg saffran i mjölken vispa äggulorna pösiga i en skål. sikta mjölet med bakpulver, mandel och salt tillsätt omväxlande mjölblandningen och saffransmjölken till äggvispet tillsätt honung och apelsinskal vispa äggvitorna hårt med en nypa salt i en separat skål vispa ner 3/4 dl aggvita i smeten och vänd därefter ner resten av äggvitan vispa INTE utan blanda försiktigt häll smeten i tre smorda formbrödsformar ca 20x10 cm grädda dom i ugnen på 175° 45 min låt svalna i 30 min lossa dem från formana med en kniv och vänd upp dem på galler för att svalan helt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben