Härligt saftig kaka med mandelmassa, russin, sötmandel och choklad. Bakad med polenta och är naturligt glutenfri. Baka gärna en eller två dagar i förväg - den vinner på att stå till sig!
Ingredienser
300 g mandelmassa
150 g smör, rumsvarmt
1½ dl ljus sirap
3 ägg
2 1/4 dl polenta
½ g saffran
3/4 tsk salt
1 dl russin
1 dl grovhackad sötmandel
1 dl hackad mörk choklad, 70%
Servering
Eventuellt vispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, smör och sirap fluffigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa. Blanda ner polenta, saffran och salt. Rör till en jämn smet. Tillsätt russin, mandel och choklad.
- Bred ut smeten i en bakpappersklädd brödform, ca 2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 1½ timme. Låt svalna helt.
- Servera saffranskakan som den är eller med en klick grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)