Saffranskaka extra allt

Serverar: 20 portioner

Härligt saftig kaka med mandelmassa, russin, sötmandel och choklad. Bakad med polenta och är naturligt glutenfri. Baka gärna en eller två dagar i förväg - den vinner på att stå till sig!

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl ljus sirap
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl polenta
  • ½ g saffran
  • 3/4 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackad sötmandel
  • 1 dl hackad mörk choklad, 70%
  • Servering
  • Eventuellt vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, smör och sirap fluffigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa. Blanda ner polenta, saffran och salt. Rör till en jämn smet. Tillsätt russin, mandel och choklad.
    3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd brödform, ca 2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 1½ timme. Låt svalna helt.
    4. Servera saffranskakan som den är eller med en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben