Saffranskaka med Toscatopping

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Saffranskaka är gott. Toscakaka är gott. Detta är en underbart god kaka med ett knaprigt toscatäcke och saftig saffran.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ g saffran
  • 1 sockerbit
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl vatten
  • Glasyr
  • 50 g flagnad mandel
  • ½ dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175° Smöra och bröa en springform.
    2. Rör smör och socker poröst. Vispa i ett ägg i taget. Mortla saffranet med en sockerbit. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i dom torra ingredienserna plus vattnet i ägg/smör blandningen. Häll smeten i formen och grädda i 35 min.
    3. Häll i alla ingredienser till toscan i en kastrull och koka upp. Bred sen toscan över kakan och grädda ytterligare 10-15 min eller tills glasyren fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben