Saffranspaj

Läcker guldfärgad kaka som är ett mellanting mellan paj och mjuk kaka.

Ingredienser

  • Deg
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 100 g mald sötmandel
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 påse (½ g) stött saffran
  • 250 g kesella gourmet
  • Garnering
  • Florsocker till att sikta över med
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop ingredienserna till degen. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt i ca 30 minuter.
    2. Vispa ägg, socker och saffran pösigt. Tillsätt mandeln, mjöl blandat med bakpulver och kesella.
    3. Häll fyllningen i formen och grädda i 175 grader ca 50 minuter mitt i ugnen. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker.
    4. Kakan går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben