Saftig chokladkaka

Serverar: 10-12 portioner

Det är egentligen en chokladtårta som ska fyllas med krossade likörkarameller, men jag tycker den är godare som "vanlig" kaka.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk cacao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 125 gram smält margarin
  • 1 1/2 dl kokande vatten
  • Glasyr
  • 2 hg florsocker
  • 5 msk kallt kaffe
  • 2 1/2 msk cacao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk smält margarin
  • Instruktioner

    1. Strösocker, vetemjöl, vaniljsocker, cacao och bakpulver blandas väl.
    2. Tillsätt under omrörning: ägg, smält margarin, kokande vatten.
    3. Grädda i 175 grader i 35-40 minuter.
    4. Glasyr: Florsocker, kallt kaffe, cacao, vaniljsocker och smält margarin.
    5. Om man vill kan man garnera med strössel eller kanske någon marsipanfigur.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben