Sagolik blåbärscheesecake

Serverar: 10-12 portioner

En dröm för alla bär och cheesecake älskare

Ingredienser

  • Botten
  • 12 - 14 digestivekex(ca 3 dl krossade)
  • 25 g smält smör
  • 1/4 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning
  • 200 g blåbär
  • 400 g krämig färskost t ex philadephia
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 dl vaniljkesella
  • 1 msk maizena
  • Garnering
  • 1 - 1½ dl vaniljkesella
  • blåbär
  • Instruktioner

    1. Botten: Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta matfettet, vispgrädde och socker och kör till en smulig massa. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbar kant., ca 24 cm i diameter. Tryck ut blandningen i botten och på kanterna i formen.
    2. Fyllning: Passera blåbären genom en sil. Blanda bärvätskan med färskost, socker, ägg, kesella och maizena och rör till en slät smet. Fördela den över botten och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 h i 150C. Låt kallna.
    3. Garnering: Bred vaniljkessel i ett jämnt lager över kakan. Garnera med färska blåbär

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben