Salamifylld fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Ugnsstekt fläskfilé får god smak av salami och tomater, gott med pasta eller klyftpotatis till.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, 500-600 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör
  • 50 g salami i tunna skivor
  • 6-7 st marinerade, soltorkade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra köttet. Bryn filén i smör i en het stekpanna. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Lägg en vikt salamiskiva och en bit tomat i varje skåra. Lägg köttet i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde och tomatpuré och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med smörfräst spenat och kokt pasta eller klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben