Sallad på rostad potatis

Serverar: 4-6 portioner

Den här potatissalladen brukar vara ett säkert kort.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis, eller fast potatis
  • 1 ¼ dl olivolja
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 25 g svarta urkärnade oliver, finhackade
  • 1 ½ msk kapris, sköljd och avrunnen
  • 6 soltorkade tomater i olja, avrunna och hackade
  • 5 msk slätbladig persilja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 graer. Lägg potatisen i en långpanna, häll på 2 msk av oljan, strö på havssalt och blanda om ordentligt. Sätt in potatsien i ugnen och stek i 25-30 minuter eller tills den är mjuk. Vänd på potatisen några gånger under tiden.
    2. Blanda resten av ingredienserna i en stor skål, rör om och smaka av med salt och peppar.
    3. Ta potatsien ur ugnen och tryck till potatisarna med en gaffel och dela dem mitt itu. Blanda genast ner dem i såsen och servera salladen antingen varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Jordärtskockor
    Jordärtskockan är mycket dyrare än både potatis och kålrot. För ett...

    Sallader
    Sallader av olika slag passar bra i sommarköket, som ibland är lite sk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben