Salladsvinägrett med persilja

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

Denna dressing gör jag en flaska av ganska ofta. Den är fantastiskt god till en avokado- och fetaostsallad som jag brukar göra. Persiljan torkar jag på lägsta värme i en svamptork och kör den sedan i en mixer till pulver. Den fungerar bra som krydda till annat också!

Ingredienser

  • 75 ml vinäger (valfri sort)
  • 225 ml olivolja
  • 2 tsk persilja, torkad och pulvriserad
  • 2 tsk salt
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Ta en tom, urdiskad vinägerflaska och rita streck på sidan av den så att det finns fyra lika stora delar (se bild). Fyll en del med vinäger och tre delar olivolja. Häll i salt, peppar och persiljepulver. Sätt på lock och skaka. Skaka om innan användning, så att allt fördelas ordentligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben