Salta bullar med tomat

Serverar: 25-30 portioner

Goda bullar till soppa eller före maten.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 1/4 dl ljummen mjölk
  • 1 1/4 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 6-7 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • Ca 10 örtmarinerade tomater
  • 25-30 basilikablad
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • Grovt salt
  • Instruktioner

    Lös jästen i den fingervarma mölken och vattnet och tillsätt olivolja, vetemjöl och salt. Arbeta ihop degen. Låt degen jäsa 30 min. Kavla ut degen och strö över finstrimlade örtmarinerade tomater samt basilikablad. Rulla ihop degen som när du bakar kanelbullar och skär i bitar. Pensla med ägg och strö över salt. Grädda 5-10 min i 250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben