Saltinbakad fläskkarré
Serverar:
6 portioner
Det här är ett gott och intressant recept...
Ingredienser
Ca 1 kg fläskkarré, hel färsk, utan ben
6-7 skalade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Till salttäcket
1 kg grovt salt
3 msk vetemjöl
Vatten
Till serveringen
Potatis/rotfruktsgratäng
3-4 stora vitlöksklyftor, per person, till ugnsbakning
Instruktioner
Ugn 175 grader.
Gör hål med en vass kniv på några ställen i karrén och späcka med vitlöksklyftor. Klappa in med peppar och lite salt.
Bryn köttet runt om i en stekpanna.
Lägg sedan steken i en ugnsform.
Blanda salt och mjöl i en skål. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en sammanhållande massa.
Täck och klappa in karrén med saltmassan och stek i ugn ca 1 timme.
Baka de oskalade vitlöksklyftorna ca 10 minuter i ugnen tillsammans med steken.
Knacka sönder salttäcket och skär karrén i skivor.
Servera med en krämig potatis/rotfruktsgratäng, de ugnsbakade vitlöksklyftorna och ev en skysås.
Du kan också ugnsbaka schalottenlök eller smålök på samma sätt. Det är ett mycket gott tillbehör till både kött och fisk.
Liknande recept
Helstekt fläskkarré
4
1 h 30 min
4-6
5
Coca colamarinerad fläskkarré
3
6-8
2
Fina fläskkarrén
4.6
3 h 30 min
7-10
7
Fläskkarré med bönröra
4
2 h
4
Fläskkarré med rotfruktsgratäng
4
1 h
4
2
Krydddoftande fläskkarré med mango chutneysås
5
2 h
4
2
Fläskkarré med röksmak
4
Plommonspäckad fläskkarré
4.5
4-6
2
Vitlökspäckad fläskkarré
3.3
2 h
4-5
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!