Saltinbakad fläskkarré

Serverar: 6 portioner

Det här är ett gott och intressant recept...

Ingredienser

  • Ca 1 kg fläskkarré, hel färsk, utan ben
  • 6-7 skalade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Till salttäcket
  • 1 kg grovt salt
  • 3 msk vetemjöl
  • Vatten
  • Till serveringen
  • Potatis/rotfruktsgratäng
  • 3-4 stora vitlöksklyftor, per person, till ugnsbakning
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Gör hål med en vass kniv på några ställen i karrén och späcka med vitlöksklyftor. Klappa in med peppar och lite salt.
    3. Bryn köttet runt om i en stekpanna.
    4. Lägg sedan steken i en ugnsform.
    5. Blanda salt och mjöl i en skål. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en sammanhållande massa.
    6. Täck och klappa in karrén med saltmassan och stek i ugn ca 1 timme.
    7. Baka de oskalade vitlöksklyftorna ca 10 minuter i ugnen tillsammans med steken.
    8. Knacka sönder salttäcket och skär karrén i skivor.
    9. Servera med en krämig potatis/rotfruktsgratäng, de ugnsbakade vitlöksklyftorna och ev en skysås.
    10. Du kan också ugnsbaka schalottenlök eller smålök på samma sätt. Det är ett mycket gott tillbehör till både kött och fisk.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben