Serverar: 5-6 portioner
Tid: 20 minuter
Som variant till alla 'färdig-såser' är här ett recept på en klassisk curry-sås bra till t.ex kokt höns
Fräs lök, vitlök och äpple i smöret När lök och äpple 'smält' utan att ta färg, pudra över curryn och fräs tillsammans med lök o äpple. Tillsätt mjöl och blanda väl. Späd med buljongen i omgångar under uppkok och vispning. Koka sakta i ca 10 min, vispa då och då. Tillsätt créme fraiche och smaka av med soja och ev. salt. Sila såsen (jag använder silduk, men går bra med fin sil) Montera såsen med 2 msk kallt smör som rundar av smaken och gör såsen mjuk och blank. Servera till kokt höns eller kokt köttkorv e.dy. En söt chutney är gott till.
Vardagsmat
Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...
Kokosmjölk
Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...
Indonesisk matlagning
Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...