Sås - Curry

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 20 minuter

Som variant till alla 'färdig-såser' är här ett recept på en klassisk curry-sås bra till t.ex kokt höns

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • 2 msk finhackad lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta (kan utelämnas)
  • 1/2 dl syrligt äpple i små tärningar
  • 1 msk curry
  • 3 msk mjöl
  • 6 dl hönsbuljong
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 msk kinesisk soja
  • ev. salt
  • 1-2 msk smör
  • Instruktioner

    Fräs lök, vitlök och äpple i smöret När lök och äpple 'smält' utan att ta färg, pudra över curryn och fräs tillsammans med lök o äpple. Tillsätt mjöl och blanda väl. Späd med buljongen i omgångar under uppkok och vispning. Koka sakta i ca 10 min, vispa då och då. Tillsätt créme fraiche och smaka av med soja och ev. salt. Sila såsen (jag använder silduk, men går bra med fin sil) Montera såsen med 2 msk kallt smör som rundar av smaken och gör såsen mjuk och blank. Servera till kokt höns eller kokt köttkorv e.dy. En söt chutney är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat
    Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben