Sataymarinerade biffspett

Serverar: 4 portioner

Dessa grillspett med nöttkött marineras i en sataymarinad.

Ingredienser

  • 2 salladslökar, hackade
  • 1 dl osaltade jordnötter, grovhackade
  • 1 msk mild curry
  • 3 msk råsocker
  • 2½ dl lätt kokosmjölk
  • ½ tsk mald gurkmeja
  • 700 g mört nötkött
  • 2 tsk olja
  • 12 små grillspett av trä
  • Instruktioner

    1. Låt grillspetten dra 30 minuter i vatten så att de inte bränns vid under tillagningen.
    2. Mixa salladslök, jordnötter, curry, råsocker, kokosmjölk och gurkmeja i en mixer eller matberedare. Mixa tills allt är väl blandat och lägg över jordnötssåsen i en skål som inte är av metall.
    3. Skär köttet i 10-12 cm långa strimlor och lägg dem i jordnötssåsen. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i minst tre timmar. Rör om då och då så att köttet täcks av marinad.
    4. Trä 3-4 strimlor kött på varje grillspett. Det bör bli 12 grillspett. Hetta upp en kolgrill eller ugnens grill till hög värme.
    5. Grilla spetten fyra minuter på varje sida tills de är väl brynta runtom och genomstekta. Ta av från värmen och servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben