Scampi Indiana

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Härlig bjudmat eller som ett festligt inslag i vardagen! Lättlagat och mycket uppskattat både hos barn och vuxna. Varm sallad har jag varit skeptisk emot, men den här rätten har övertygat mig om motsatsen.

Ingredienser

  • 1-2 burkar kräftstjärtar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl grädde
  • 4 st tomater
  • 100 g pimiento (inlagd paprika)
  • 2-3 droppar tabasco eller sambal oelek
  • 4-5 dl isbergssallad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs kräftstjärtarna några minuter. Salta, peppra och krydda med curryn och fräs under omrörning ytterligare ca en minut. Pressa ner vitlöken, häll på grädden, tillsätt tomatklyftor och inlagd paprika som man låtit rinna av en stund.
    2. Låt det hela sjuda under 2-3 min. Smaksätt med tabasco/sambal oelek och mer kryddor vid behov. Blanda ner strimlad sallad och servera med ris eller pasta.
    3. OBS! Det är bra om man delar salladen en eller två gånger på längden när man strimlar den för det kan bli svårt att ta vid serveringen annars!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben