Scampi indiana

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Underbart gott

Ingredienser

  • 600 g kokta ekologiska scampi eller räkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 10 champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken. Skölj, dela, kärna ur och skiva paprikorna i strimlor. Borsta eller skölj svampen och skiva den.
    2. Smält smöret i en stekpanna. Fräs vitlök, paprika och svamp tillsammans med curry och tomatpuré tills paprikan mjuknat lite. Späd med grädde och vin och koka 5-7 min.
    3. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
    4. Servera gärna med ris eller med en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben