Seitan nuggets

Serverar: 2 portioner

Vegetariska. Servera direkt med dipp eller chilisås.

Ingredienser

  • 2.5 dl rent glutenmjöl (vetegluten)
  • 1 msk jästflingor
  • 1 tsk mejram
  • 1 tsk lökpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl varmt vatten
  • 1 msk tamari
  • 1 msk matolja
  • Brödmix
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk jästflingor
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra och blöta ingredienser för sig själv. Blanda sedan ihop allt och rör snabbt med en gaffel. Knåda degen och dela upp den i 12-16 bitar. Drag ut och vik ihop varje bit ca. 5 gånger (alltid i samma riktning).
    2. Låt bitarna sjuda i buljongen i ca. 45min till en timme. Låt bitarna svalna av i ca. 10 minuter, i buljongen. Lyft sedan ur dem och krama ur överflödig vätska. Vänd varje bit i brödmixen och lägg sedan i en lätt oljad form.
    3. Baka i ugn i 10-15 minuter på 200 grader, på varje sidan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben