Saftig fisk med kryddig sås som blir en ny favorit på middagsbordet.
465 kcal/portion
Ingredienser
½ rödlök, fint klyftad
1 vitlöksklyfta, finhackad
75 g champinjoner, skivade
2 tsk rapsolja
1 msk riven ingefära
½ lime, skal och saft
200 g körsbärstomater från burk
Salt
Peppar
1 liten förpackning svarta bönor, 115 g
2 bitar sejfilé, 300 g
100 g haricots verts, kokta
10 cashewnötter, rostade
Tillbehör
2 dl fullkornsbulgur
Instruktioner
- Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs lök, vitlök och svamp i olja, rör ner den rivna ingefäran som får blomma 1 minut. Tillsätt limeskal och -saft, körsbärstomater, salt och peppar och låt puttra 5 minuter.
- Lägg ner de sköljda och avrunna svarta bönorna och rör om. Lägg i fisken och låt sjuda ca 5 minuter tills fisken är nätt och jämnt genomkokt. Koka eller värm haricots vertsen och lägg dem ovanpå fisken. Strö rostade cashewnötter över.
- Servera sejpannan med nykokt fullkornsbulgur.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Fläskfilé
Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...
Woka
Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...
Kaffe
Kaffe är ett arabiskt ord, qawah, som från början betydde "vin". Ka...