Sej i panna

Serverar: 2 portioner

Saftig fisk med kryddig sås som blir en ny favorit på middagsbordet. 465 kcal/portion

Ingredienser

  • ½ rödlök, fint klyftad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 75 g champinjoner, skivade
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 msk riven ingefära
  • ½ lime, skal och saft
  • 200 g körsbärstomater från burk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten förpackning svarta bönor, 115 g
  • 2 bitar sejfilé, 300 g
  • 100 g haricots verts, kokta
  • 10 cashewnötter, rostade
  • Tillbehör
  • 2 dl fullkornsbulgur
  • Instruktioner

    1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
    2. Fräs lök, vitlök och svamp i olja, rör ner den rivna ingefäran som får blomma 1 minut. Tillsätt limeskal och -saft, körsbärstomater, salt och peppar och låt puttra 5 minuter.
    3. Lägg ner de sköljda och avrunna svarta bönorna och rör om. Lägg i fisken och låt sjuda ca 5 minuter tills fisken är nätt och jämnt genomkokt. Koka eller värm haricots vertsen och lägg dem ovanpå fisken. Strö rostade cashewnötter över.
    4. Servera sejpannan med nykokt fullkornsbulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Kaffe
    Kaffe är ett arabiskt ord, qawah, som från början betydde "vin". Ka...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben