Senapsmarinerad stekt strömming

Serverar: 4 portioner

Fisk är alltid gott

Ingredienser

  • 600 gr rensad strömming
  • smör
  • Marinad
  • 1 ägg
  • 3 msk senap
  • 1½ tsk salt
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Panering
  • 1 dl rågmjöl eller ströbröd
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Skölj strömmingen. Vispa ihop ägg, senap, salt och grädde i en bunke. Lägg i strömmingen 4 - 5 timmar eller över natten på kall plats. Tag upp strömmingen och låt den rinna av väl. Vik den så den ser hel ut och vänd i saltat rågmjöl eller ströbröd. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek strömmingen ca 3 min på varje sida. Strömmingen kan ätas varm eller kall. Servera med potaismos.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben