Senapspanerad fläskkotlett med ärtpuré

Serverar: 4 portioner

Kotlett med senapssting och pigg ärtpuré med basmatiris. 524 kalorier per portion 18 g fett 34 g protein 54 g kolhydrater

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 4 fläskkotletter
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 tsk + 2 krm salt
  • 4 msk grov skånsk senap
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk smör
  • 4 dl frysta gröna ärter
  • Citronskivor
  • Ev basilika
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krydda fläskkotletterna med peppar och 1 tsk salt. Bred på senapen och panera kotletterna i ströbrödet.
    2. Genomstek kotletterna i 2 msk smör på medelvärme ca 5 minuter per sida. Värm ärterma med 1 msk smör 1 minut i mikro 750W. Mixa dem med stavmixer till en grov puré, krydda med 2 krm salt.
    3. Servera kotletterna med ris, ärtpuré och citronskiva. Garnera ev med basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben