Sesam och fetaostgratinerad gösfilé

Serverar: 4 portioner

Gösfilén går att byta ut mot valfri fisk.

Ingredienser

  • 600 g gösfilé
  • 100 g smulad fetaost
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 2 tsk rivet limeskal
  • ½ dl riven ost
  • 2 msk sesamfrön
  • Salt
  • Pepparmix
  • Dillvippor till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skölj och torka fisken. Ta bort ev ben. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm pepparmix. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.
    3. Rör samman smulad fetaost och crème fraiche till en kräm. Blanda ner dill och väl tvättat, rivet limeskal. Häll blandningen över fisken och bre ut den jämnt. Strö över ost och sesamfrön.
    4. Stek fisken mitt i ugnen 12-15 minuter.
    5. Garnera med dillvippa

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben