seschuan soppa

Serverar: 4 portioner

stark soppa

Ingredienser

  • 1,5 liter fläsk-eller kycklingbuljong
  • 60 g bönor tråd spån, kokta
  • 200 g kokt fläsk eller kyckling
  • 4 torkade kinesisk svamp
  • blöt och hackad
  • 1 liten bambu hackad
  • 1 tsk fint riven färsk ingefära
  • 1 msk majsmjöl (majsstärkelse)
  • 1 ägg, lätt misshandlad
  • 1-2 msk tomatsås
  • 1 / 2 tsk salt eller efter smak
  • 1 msk Chinkiang eller äppelcidervinäger
  • svartpeppar efter smak
  • 2 tsk orientalisk sesamolja
  • 2 salladslök (lök), finhackad
  • Instruktioner

    Koka upp i en stor gryta och tillsätt nudlar skära i korta längder, fläsk eller kyckling, svamp, bambu skott och ingefära. Blanda majsmjöl smidigt med 3 matskedar kallt vatten och lägg i sjudande soppa under ständig omrörning tills det kokar och försvinner. Häll uppvispat ägg i soppan i en fin bäck, omrörning snabbt med pinnar eller gaffel så det fastställer i fina strimlor. Bort med soppan från värmen, tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl, justera kryddningen efter smak. Smaken ska vara ganska sur och varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben