Shiitake risotto

Serverar: 4 portioner

Korn har en sötaktig smak och är särskilt bra mot matsmältningsproblem, ödem eller torr hy.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 stor gul lök, skalad och hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 150 g matkorn, sköljda och avrunna
  • 1,5 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 120 g shiitakesvamp, ansade och tunt skivade
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp 1 msk av olivoljan och 1 msk vatten i en medelstor kastrull. Tillsätt löken och vitlöken och bryn allt över låg värme tills det mjuknat utan att fått färg.
    2. Rör ner korngrynen, tillsätt vatten och buljongtärning.
    3. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 10 minuter tills matkornen mjuknat och all vätska absorberats.
    4. Hetta upp resterande olja i en liten kastrull och sautera svampen i 2-3 minuter. Rör ner den i risottoblandningen tillsammans med den färska persiljan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben