Siciliansk fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Detta är en lättlagad god fiskrätt, som påstås komma från Sicilien.

Ingredienser

  • 6 hg fisk, ganska fast, skuren i bitar om 4-5 cm
  • 5-8 hg potatis, rå och skivad
  • Bladselleri, ca 20 cm, skuret i halv centimeter tunna skivor
  • 2 msk svarta oliver, skurna i bitar
  • 1 msk kapris, helst i salt
  • 1 tsk tomatpuré, drygt
  • olivolja
  • Vatten
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olivolja i en stekpanna som kan täckas med lock. Lägg de insaltade kaprisarna i vatten, för att minska saltmängden. Det går även att använda kapris som är konserverade i vinäger.
    2. Lägg i bladsellerin och oliverna och stek några minuter. Placera den skivade potatisarna jämnt stekpannan och lägg i kapris. Häll i vatten så det precis täcker och lägg i tomatpurén. Peppra.
    3. Låt detta koka under lock tills potatis är mjuk. Fördela fiskbitarna och häll sås över dem. Låt detta koka under lock några minuter tills fisken är färdig.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben