Sidfläsk- och chilipasta

Serverar: 4 portioner

Det goda sidfläsket är ofta billigare än bacon. I receptet här är det den rimmade och mindre rökigare sidfläsket. 558 kalorier per portion

Ingredienser

  • 280 g spaghetti
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 msk smör
  • 300 g rimmat, skivad sidfläsk
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka spaghettin enligt anvisning på paketet. Skala och skiva löken, pressa vitlöken. Skölj, kärna ur och hacka chilin riktigt fint. Fräs lök och cili i smöret, lägg åt sidan.
    2. Skär fläsket i bitar och stek det riktigt knaprigt i torr stekpanna. Skölj och halvera tomaterna, strimla persiljan. Tillsätt de stekta grönsakerna, tomater och persilja i sidfläsket. Salta och peppra.
    3. Servera med spaghettin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miramamman 17 december 2009

    Mums vad god den här rätten var. Jag använder nästan alltid sidfläsk istället för bacon. tyvärr hade jag slut vitlök men tog lite vitlökssalt istället. Killarna gillade den rätt bra fick 3 och 3,5 av dom, de tyckte det var för mycket lök. Men jag tyckte smaken blev jättebra och annorlunda mot andra sidfläsk rätter jag gjort. Persiljan lyfte den verkligen, kändes fräch och inte så fett.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben