Skaldjur i het sås

Serverar: 4 portioner

Smakrik skaldjursrätt som går snabbt att göra, endast 20 minuter.

Ingredienser

  • 600 g räkor med skal, eller ca 300 g skalade
  • 2 burkar musslor à 225 g
  • 2 små röda paprikor
  • 4-6 dl krossade tomater
  • 1 tsk sambal oelek eller finhackad färsk chili
  • ½ tsk salt
  • 2-4 msk hackade färska kryddor, t ex timjan och basilika
  • Kokt ris, gärna fullkornsris för 4 personer
  • Instruktioner

    1. Tina och skala frysta räkor. Låt musslorna rinna av. Kärna ur, skölj och hacka paprikan.
    2. Koka upp tomatkross och paprika i en låg vid kastrull. Smaksätt med salt, sambal oelek och örtkryddor.
    3. Lägg i räkor och musslor och låt dem bli varma i såsen, men inte koka. Servera till kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Pingst är grillhelg
    Våren är härlig med alla helger som avlöser varandra. Arbetsveckorn...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben