Skaldjursgratinerad spätta

Viktväktarmat kan kanske behövas emellanåt med tanke på alla goda recept här på matklubben.

Ingredienser

  • 150 g spätta eller annan mager plattfisk
  • 2 msk kräftost
  • ½ dl lätt mjölk
  • 1 msk dill
  • Salt
  • 1 dl skalade räkor
  • Pressad potatis eller
  • 1½ dl kokt ris
  • Citron
  • Dill
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Bred ut fiskfiléerna, salta mycket lätt och klicka på 1 msk av kräftosten. Rulla ihop och lägg i ugnsform. Rör ut resterande kräftost, dvs 1 msk, med lättmjölk och dill. Ringla blandningen över fiskrullarna. Gratinera ca 20 min i 200 grader tills fisken är genomkokt. Eller laga till 2-3 min i mikrovågsugn - tiden beror i båda fallen på hur tjocka fiskfiléerna är.
    2. Lägg på ett par räkor och fräsch dill precis före serveringen. Servera med pressad potatis eller kokt ris, citron och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    geve 21 april 2008

    jättegott trots att det var så magert.trodde att det skulle bli vattnigt men såse blev ju perfekt. det här kommer jag göra mer gånger!

    mag52gan 6 december 2009

    Det där ska jag testa. Det låter jättegott!!! Är precis nybliven medlem, så det finns så mycket att välja bland.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben