Skaldjurspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God bjudpaj

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl kesella lätt
  • 3 ägg
  • 250 g keso lök
  • 200 g räkor eller kräftstjärtar eller 100g av vardera
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Hacka smör och mjöl. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.Tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter. Låt vila i kylskåpet ca 30 min. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 min i 200 grader. Vispa äggen och blanda ner keson, skaldjur och osten. Häll sedan allt i pajskalet. Grädda sedan ca 25 min i 200 grader. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben