Skaldjurspaj

Serverar: 4-10 portioner

Tid: 45 minuter

Hittade denna på en blogg någonstans, som jag blev nyfiken på. Hade ingen löjrom då jag provad den, gästerna fick hålla till godo med annan rom :)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl dinkelmjöl
  • 1 liten burk keso
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 3 dl mellangrädde
  • 3 ägg
  • 3 dl riven ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g räkor (utan skal)
  • Till servering
  • Gräddfil
  • Löjrom
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Kör alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en rund form, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ugnen på 200 grader i 10 min.
    2. Vispa lätt ihop grädde med äggen och blanda med övriga ingredienser.
    3. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ytterligare 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben