En skaldjurspaj som kan avnjutas ljummen eller kall.
Ingredienser
Pajdeg
150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten
(eller 1 färdig rund smördeg)
Fyllning
200 g skalade räkor
200 g musslor
1 dl purjolök
2 msk dill
2 msk persilja
2 msk gräslök
1 vitlöksklyfta
½ liten chilifrukt
2 torkade inlagda tomater
Matfett till stekning
1 dl vitt vin
2 dl riven lagrad grevéost
3 ägg
3 dl grädde
Instruktioner
- Lägg smördegen i formen eller gör en pajdeg enligt recept. Förgrädda 15 minuter i 250 grader.
- Låt vattnet rinna av från musslor och räkor.
Fräs grönsakerna lätt i lite matfett, tillsätt vin och låt det koka in i grönsakerna.
- Fördela grönsakerna i botten på pajskalet.
Lägg riven lagrad ost över och till sist räkor och musslor.
- Blanda ägg och grädde i en bunke och häll försiktigt ner i pajskalet.
- Grädda pajen i ugn 200 grader i ca 45 minuter.
- Pajdeg:
Blanda snabbt ihop smör och mjöl. Tillsätt kallt vatten och blanda lite till. Degen ska bearbetas så lite som möjligt. Låt degen vila minst en timma i kylen.
- Kavla ut degen tills den är 3 mm tunn och täck botten och kanter i en form med ca 23 cm i diameter. Tryck till degen mot kanterna så att den fäster.Förgrädda skalet ca 10 min i 200 grader
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...