Skaldjurspaj

Serverar: 4-5 portioner

Å så god.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl riven ost
  • 3 krm salt
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Till pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Fyllning
  • 150 g (1 paket) djupfrysta havsmixpinnar
  • 500 g räkor med skal
  • 225 g (1 burk) konserverade musslor
  • 1 gul lök
  • Smör till stekning
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk curry
  • 1 ½ dl finhackad dill
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    Pajdeg: Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tillsätt vattnet sist. Använd gärna matberedare. Det ger en fin och lätthanterlig deg. Platta till degen och låt den vila svalt ca 30 min. Kavla ut degen till en stor rund platta. Klä en osmord pajform. Klä även pajformens kant med deg och vik om kanten noga. Skär bort överflödig deg och jämna till kanten. Nagga pajbotten lätt och pensla med uppvispat ägg. Förgrädda pajskalet i ugnen, 200 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna något. Fyllning: Tina havsmixpinnarna och skär dem i bitar. Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Tag undan några havsmixpinnar, räkor och musslor till garnering. Skala och finhacka löken. Låt den puttra mjuk i smör i en kastrull. Låt svalna något. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Tillsätt kryddor. Lägg skaldjuren i det förgräddade skalet. Fördela löken ovanpå och strö över dill och riven ost. Häll över äggblandningen. Grädda i ugnen, 200 grader i ca 25 min. tills fyllningen stelnat. Garnera pajen med skaldjuren. Servera med sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben