Skaldjurspaj

God paj med mini fraiche, kesella, florsocker, krabba el räkor, stenbitsrom, dill och sparris.

Ingredienser

  • Deg
  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • ¨½ krm salt
  • ½ tsk Rörsocker strö (Dansukker)
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • ½ dl mini eller lätt crème fraiche
  • 1 dl kesella
  • 1 tsk tomatpurè
  • 2 tsk florsocker
  • 1 brk (170 g) krabba el 2 dl rensade räkor
  • 1 brk (80 g) stenbitsrom
  • ½ dl finhackad dill
  • 1 dl sparris i bitar
  • Strimlad sallad
  • Garnering
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Deg: Blanda samman vetemjöl, smör, salt, rörsocker och vatten till degen. Låt vila i kyl i minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200°
    3. Tryck ut degen i en mindre pajform eller annan ugnsfast form. Täck kanten med folie. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Tag bort folien och grädda i ytterligare ca 10 minuter. Låt kallna.
    4. Fyllning: Blanda samman mini fraiche, kesella, tomatpuré och florsocker. Vänd ner övriga ingredienser.
    5. Täck pajskalet med strimlad sallad. Fördela fyllningen på salladen. Garnera med dillkvistar och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben