Skaldjurspaj

Gott och lite annorlunda.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 200 g lax
  • 200 g skalade räkor
  • 2 dl fint skuren purjolök
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 2 avokador
  • Instruktioner

    1. Blanda smöret och mjölet. Tillsätt vattnet och blanda ihop. Ställ i kylen i 30 minuter. Täck sedan pajformens kanter och botten. Ställ i frysen i 10 minuter. Starta ugnen på 200 grader. Förgrädda i 10 minuter.
    2. Skär laxen i mindre bitar. Blanda med räkor, purjolök, ost, ägg och grädden i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur bitar och stick ner i fyllningen.
    3. Grädda i 200 grader i 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben